Čokoladna torta

Testo:

200 g šećera

150 g putera

3 jajeta

40 g nezaslađenog kakao praha

100 g brašna

1 g soli

2 g praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone

Preliv

200 ml mleka

25 g putera

200 g čokoladu za kuvanje

U šerpicu izlomiti čokoladu za kuvanje, dodati mleko, puter i šećer i sve rastopiti na blagoj vatri.

Prvo umutiti med i jaja, pa potom dodati sve ostale sastojke. Napraviti homogenu masu. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh premazati sa malo putera i posuti brašnom ili ako vam je pri ruci papir za pečenje još bolje. Smesu peći u rerni tridesetak minuta. Proveriti čačkalicom da li je testo gotovo.

Što se tiče preliva, na blagoj vatri rastopiti čokoladu za kuvanje sa mlekom i puterom. Sjediniti u homogenu masu.

Kada je testo gotovo ostaviti ga da se ohladi. Potom ga iseci na parčiće, kao za tortu. Preliti sa gotovim prelivom. Uz čokoladnu tortu možete poslužiti kuglu sladoleda od čokolade ili vanile.