Piletina

Piletina je omiljeno jelo mnogih naroda. Brzo se priprema i po rečima mnogih najlakše se pronalazi, uvek je ima u prodavnicama. A da li je baš tako?

Meni je veoma teško da pronađem kvalitetnu piletinu. Angažujem ljude oko sebe sa različitih strana da mi rezervišu pile ukoliko gaje ili poznaju nekoga ko ih gaji. A onda treba rezervisati mesto u velikom maminom zamrzivaču za sve piliće koje sam uspela da rezervišem i kupim. Bogami, potražnja je velika ali ponuda slaba. Za ukusno spremljeno meso na prvom mestu je kvalitet mesa. I zato se uvek trudim da nabavim namirnice kod proverenih proizvođača.

Evo jedan super brzi recept za sve sladokusce pilećeg mesa. Piletina na brz i jednostavan način.

Pocija za dve osobe – potrebno :

450gr. pilećeg filea

dve veće tikvice

2 jajeta

so, biber, kari

pavlaka

puter

Iseckati pileći file na štapiće. Posoliti, pobiberiti i proprižiti na puteru da porumeni.

Podmazati tepsiju sa malo putera, poredjati štapiće, preko njih posoljene tikvce, iseckane na komadiće. U posudu umutiti dva jajeta i pavlaku.

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Sve sastojke preliti sa umućenim prelivom i staviti da se zapeče dvadesetak minuta.

Prijatno!

piletina