Pileći paprikaš

Pileći paprikaš je obrok koje se često nalazi na trpezama baka i mama. U principu mi ga retko pripremamo. Potrebno je izdvojiti minimu sat vremena da bi pripremili sve namirnice i skuvali jelo. Ali to je obrok koji vredi svakog minuta.

Pileći paprikaš – za pripremanje ovog ukusnog jela potrebno nam je:

1 kg. piletine iseckane na kockice

1 kašika masti il dve kašike ulja

2 šargarepe iseckane na kockice

2 crna luka

1 celer iseckan na kockice

1 crvena paprika iseckana na kockice

500gr. krompira iseckanog na kockice

5 kašika brašna

so, biber, aleva paprika po ukusu , malo peršuna

U šerpi propržite luk na masti ili ulju, potom ga izdinstajte pet minuta. Dodajte alevu papriku, so i biber po želji. U izdinstani luk dodajte kockice piletine, pa nek se sve krčka desetak minuta. Potom dodajte šargarepu, celer i papriku i krompir i ostavite da se kuva 40-tak minuta uz povremeno mešanje i dodavanje vode po potrebi. Dodajte začine po želji. Pred kraj razmutiti kašiku brašna i vode i dodati u lonac. Kuvati još pet minuta. Na kraju dodati seckani peršun.

Prijatno!

pileci paprikas