Šta za ručak

Šta za ručak? Koliko često puta sebi postavljate to pitanje? Od ponedeljka do nedelje, uvek vam je na pameti jedno. Šta pripremiti?

Potrebna Vam je svakodnevna inspiracija, ideja o tome kako pripremiti jelo na ukusan, zdrav i brz način, a da potrebe i ukusi svih ukućana budu zadovoljeni.

U današnje vreme svi smo prezaposleni. Pogotovo kada se vratite sa posla postaje vam stresno da se bavite kuvanjem ručka, kad je tu i dodatnih milon obaveza oko dece i kuće.

Evo nekoliko predloga kako možete pomoći i olakšati sebi vezano za pitanje Šta za ručak?


Napravite nedeljni plan obroka.

Nabavite veću količinu povrća i voća za čitavu nedelju.

Spremite jelo koje ćete jesti i sutradan, ali sa različitim prilozima (jednom sa pastom, drugi put sa pirinčem).

Možete skuvati nekoliko jela u nedelju pa ih zamrznuti i po potrebi vaditi tokom nedelje.

Koristite zamrznuto povrće. Istina je da sveže pripremljeno ima najbolji ukus i da je najprivlačnije. Ali, ono ne gubi mnogo vitamina i minerala zamrzavanjem.

Špagete karbonare, pripremaju se za dvadesetak minuta.