Kapreze avokado salata

Potrebno:

1/2 šolje balzamiko sirćeta

2 kašike smeđeg šećera

1 kašika grožđanog ulja ili putera

2 pileća prsa bez kostiju, tanke narezane na kožu

so i sveže mleveni crni biber, po ukusu

Nekoliko listova zelene salate

6 kolutova sveže mocarele

1 čaša iseckanog svežeg paradajz

1 avokado, očišćen I iseckan na kockice

1/4 šolje svežeg  bosiljka

Priprema:

Pomešajte balzamiko I sećer u posudu za kuvanje. Kada provri, smanjite vatru i lagano kuvajte 5 minuta. Potom ostavite po strani i pustite da se ohladi.

Zagrejte grožđano ulje u ili puter tiganju . Začinite pileće grudi po ukusu. Dodajte ih u tiganj I propržite par minuta, okrećući jednu pa drugu stranu, oko 3-4 minuta po strani. Pustite da se ohladi pre nego što ih iseckate na kockice..

Stavite salatu u veliku činiju pa ređajte, prvo piletinu pa mocarelu, paradajz, avokado i bosiljak. Prelijte sa sosom od balzamika i sećera i lagano promešajte.

Odmah poslužite.

brzi rucak