Govedji gulaš

Govedji gulaš priprema:

500g crnog luka

500g govedine isecene na kocke

2-3 kašičice aleve paprike

2 lovorova lista

1 kašika svežeg peršuna

šolja paradajz sosa ili kuvanog paradajza

1 dcl belog vina

prstohvat bosiljka, so, biber po ukusu

za prilog bareni krompi

Priprema:

Iseckajte, posolite i dobro izdinstajte crni luk. Neka dinstanje traje dvadesetak minuta uz konstantno dolivanje vode. Potom dodajte lovorov list, peršun, alevu papriku. Dodajte iseckano goveđe meso i dinstajte sve zajedno pet minuta. Dodajte čašu belog vina i neka se krčka sve zajedno desetak minuta. Potom dodajte vruću vodu i sve kuvajte na srednjoj temperaturi dva sata uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Posle dva sata dodajte kuvani paradajz ili paradajz sos, biber, bosiljak i posolite po želji. Ostavite da se krčka još 15- tak minuta.

Kao prilog možete obariti krompir. Prijatno!

govedji gulas